Bästa sparräntan
Hitta det bästa sparandet!
Spara pengar tips

Om du vill spara mer pengar än vad du gör idag så måste du antingen öka dina inkomster eller dra ner på dina utgifter, det är rätt så självklart egentligen. Tyvärr är det inte alltid så lätt att öka sina inkomster men det är faktiskt inte alls så svårt att spara som många tror. Det kräver förvisso vissa uppoffringar fast det tycker vi på bastasparrantan.se att det är värt, för om du sparar dina extra sparpengar på ett sparkonto som ger dig den bästa sparräntan gör det stor skillnad för ditt sparande.

Så sparar du mera pengar

  • Tidningar och prenumerationer. Om du prenumererar på en morgontidning, tidskrifter och köper kvällstidningar på väg hem från jobbet kan du spara mycket pengar på att upphöra med detta. Läs nyheterna gratis på nätet och låna hem tidskrifter från biblioteket istället.
  • Filminköp och hyrfilm. Om du älskar att se på film kan det bli en ganska dyr historia om du köper dina filmer eller hyr filmer i din loka filmbutik. Nu tycker vi inte att du bör sluta med detta bara för att du ska spara pengar, men du tjänar på att se på streamad film på nätet istället. Det finns sajter som Viaplay och Netflix där du kan teckna ett abonnemang som du kan säga upp när du vill. Ett sådant abonnemang kostar inte ens 100 kr/mån. Däremot rekommenderar vi såklart inte att du laddar ner film via fildelning för det är olagligt.
  • Mat. Köp aldrig färdigrätter eller halvfabrikat för det är normalt mycket dyrare än att laga sin mat från scratch. Ta även med matlåda, frukt och färdigbredda smörgåsar till jobbet så sparar du mycket pengar.
  • Bil. Lämna bilen hemma när du ska till jobbet och åk kommunalt istället om kommunikationerna är hyfsade. Det sparar du massor av pengar på. Leta även upp en billig bilförsäkring så att du får ner kostnaderna för din bil ytterligare.
  • Abonnemang. Skaffa riktigt billiga mobilabonnemang och bredbandsabonnemang och skippa din fasta telefoni. Om du absolut vill ha fast telefoni bör du använda dig av IP-telefoni, till exempel via Skype.
  • Småutgifter. Dra ner på dina småutgifter, det vill säga utgifter på godis, glass, chips, kakor, läsk, kvällstidningen i kassan och så vidare. Småutgifter gör ofta ett stort hål i plånboken.

Om du följer de råd vi precis har gett dig kommer du garanterat att få undan någon extra tusenlapp i månaden och dina pengar kommer att växa riktigt, riktigt snabbt om du sparar på ett sparkonto som har den bästa sparräntan.